Собственикът на United Group придобива и “Левски”

Собственикът на United Group Драган Шолак ще придобие и футболен клуб “Левски”. В четвъртък се разбра, че е постигнато окончателно споразумение между настоящия мажоритарен собственик Наско Сираков и ръководството на Sport Republic, според което мощната компания ще е новият собственик на футболния клуб.

През юни от “Левски” признаха, че към клуба е изпратено официално писмо с желанието на United Group да придобие контролния пакет акции. Това ще стане чрез Sport Republic – компанията, чрез която сръбският медиен магнат Драган Шолак придоби собствеността на английския “Саутхемптън” през януари 2022 г.

На 15 октомври стана ясно, че United Group е провела финансов и правен анализ на „Левски“ и проявява интерес към закупуването на клуба. Тогава от компанията уточниха, че няма да водят преговори с лица или компании, санкционирани по глобалния закон „Магнитски“, като вероятно с това визира бившия собственик на клуба Васил Божков.

„United Group наскоро проведе финансов и правен анализ на ФК Левски, резултатите от който бяха представени и в момента се разглеждат от ръководствата на United Group и Sport Republic. Анализът все още не е коментиран със собствениците и/или ръководството на ФК Левски. United Group и Sports Republic все още не са провеждали преговори относно придобиването на ФК Левски. United Group и Sport Republic стриктно спазват приложимите законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да преговарят с лица и/или компании, санкционирани по глобалния закон „Магнитски“. United Group и Sport Republic няма да коментират в бъдеще каквито и да било спекулации по темата. Компаниите ще разпространят официално становище, когато преговорите бъдат финализирани, успешно или не“, се казваше тогава в позицията на компанията, цитирана от БТА.

United Group притежава в България телекомът Vivacom и няколко телевизионни канали. Сред тях са  Нова тв, Нова нюз, Кино Нова, „Диема“, „Диема фемили“, спортни канали и  вестник „Телеграф“, радиостанции, списания и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *