След интервюто с Петър Илиев: Наглост, самоубийство на проекта „чалга“

Юридическият факултет да се закрие, а недоразумението да бъде екстрадирано по спешност в Барбадос

 

Интервюто по Нова ТВ  с кандидата на Слави Трифонов за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев предизвика бурни реакции в социалните мрежи.
Обобщаващото мнение за юриста и почетен консул на Барбадос е – „нагъл“! Около това определение за първи път се обединяват личности с различни политически пристрастия и ценности.
Faktor.bg подбра някои от по-интересните постове:

Христо Писаров, архиепископът на Вселенска съборна църква на Христос:
„Това момче ми напомня риториката в Германия от 30-те на 20 в.
Освен увереността, която е сигурно условие за занижена самокритичност, силно се откроява ВОЛЯ за справедливост-една крачка към ВОЛЯ за власт!“

Тео Ушев, аниматор:
„Не бях гледал бг тв от 7 месеца.
На гости съм на място, където телевизора работи нон-стоп.
Един човек, нагъл, истеричен и безскрупулен, изпада в амок. Не спира да се хвали, пяна му излиза от устата…
Бил кандидат за вътрешен министър и вицепремиер.
Ех, народе…
#ОставкаМутри“

Константин Мишев, журналист:
„Цяла сутрин четох сайтове и статуси във „Фейсбук“ за Петър Илиев. Накрая реших да го видя на запис този „герой“. Ами ако някой от вас също не го е видял и чул това нагло момченце – препоръчвам да гледате. Заслужава си!

Много добър пример, че един селяндур не е нужно да е роден на село. Напротив. Често селяндурите са родени в София….дори на центъра.
Винаги съм се дразнел ако се объркват двете неща….селянин и селяндур.“
·
Биляна Амбарева, Сан Франциско:
„Петър Илиев на кастинг за премиер ли се е явявал или е спечелил конкурса за най-противен, креслив и самонадеян чукундур на годината?“

Ивайло Дичев, културолог:
„След Петър Илиев е ясно, че с ИТН просто не може да се работи.
Какво следва?
Има някакъв шанс да го оттеглят заедно с правосъдния, но явно става дума за трайна нагласа.
После трети мандат, служебно правителство за половин до една година – ако мине, ще е добре, но ИТН може да се обидят и шансовете не са големи. Надяваме се на индивидуалния разум на отделни депутати от различни групи, които да предадат партийната линия, защото им е писнало да ги лашкат; надяваме се на „задкулисна“ игра с кворума.
Ако не, следват 3-ти избори. И, макар че служебното ще продължи да рови, резултатът рискува да е сходен – може би малко назад ИТН, малко напред ГЕРБ и ДБ. Пак блокаж, пак мерене на мускули, пак вайкане на политолози.
И тогава идва най-трудното за преглъщане: някакъв тип успокояване на отношенията с ДПС и дори… с ГЕРБ. Намесва се по-активно бизнесът, натискат отвън. Политиците гарантират на някои хора, че няма да ги съдят, както става в Латинска Америка, само и само да тръгне работата, пращат ги някъде посланници.
(Не изключвам и чудеса, макар че Коледа е далеч).“

Димитър Стоянов:
„Да говориш за себе си в трето лице е девиантно! Това поведение е недопустимо! Да дадеш обяснение е нещо различно от плагиатството! Няма толкова тъпи хора в ИТН! Това просто е авто саботаж и бягство от политическа отговорност! Самите ИТН си ритат столчето!“

Ирина Асиова Диманд, журналист:
„Чар, харизма, присъствие, интелект, изказ, достойнство… всичко, което един общественик трябва да излъчва. Еле па министър на Вътрешните работи. Жалко само, че не беше номиниран за премиер. Вече да сме по площадите.“

Иван Тотев, скулптор
„Гледам ФБ-приятелите възмутени от лицето Петър Илиев.
Този човек може, и вероятно, няма да го докара до министър, но самият факт, че ни се предлага неговата несъстоятелност, би трябвало да е обидна за обществото и то да се осъзнава като силно заплашено. Но това е в моя и във вашите приятелски кръгове.
Нали си даваме сметка, че има едни други по-многочислени приятелски и “естетически“ кръгове, където Петър Илиев е не само силно харесван, но на него се уповават.
п.п. Корнелия Нинова като говореше за 90% съвпадения с ИТН, Петър Илиев в останалите 10% ли е, или е в 90-те? От друга страна – Баце, който почти гарантирано не одобрява Петър Илиев, от добрите ли е, или продължава да е от лошите, които хора като Петър Илиев трябва да изчегъртат?
Спирам да питам, щото революционерите пак ще ми скочат.“

Явор Дачков, журналист:
„Слави да прекръсти партията си на „Има такъв нарцистичен народ“, всички да влязат в коалиция и да се приключва с тази мъка на тридесет годишен преход от примитивен колективизъм към патологичен индивидуализъм. Петър Илиев е симптом, изразен в крайност, но в българската политика присъства навсякъде без изключения. Някъде по-прикрито и култивирано от Харвард, другаде по земно и селско като при ГЕРБ, в градската десница и в левицата също, при Сараите и Дубай тоже, но в прагматично-рационалната парадигма и т.н. Страна на малки и големи мегаломани. Нормалните са малцинство, а Петър Илиев е мнозинство. Той кара с двеста в насрещното в Кресненското дефиле и по републиканската пътна мрежа и отдавна е окупирал администрацията, университетите, институциите и всичко, което е свързано с обществени отношения и публичен живот. Нация, която кара перманентен пуберитет и която упорито отказва да влезе в зрелостта.

Д-р Любомир Канов, психиатър:
„След Петър Илиев чалгарската партия “тряаа” да се закрие и да се оттегли завинаги в дупката 7/8. Толкова нагло нищожество не само не “мое” да бъде шеф на МВР и Вицепремиер по Сигурността, но е абсолютен позор за СУ. Ако този нахален агресор е отличник на випуска, с този уличен изговор и с абсолютната си правна несъстоятелност, Юридическият факултет “тряаа” да се закрие незабавно, а това недоразумение да бъде екстрадирано по спешност в Барбадос. Самоубийството на “проект чалга” се извърши публично при Николаев днес. За съжаление всеки нормален българин, след триумфа на българските олимпийски момичета, е принуден да изпие горчивата чаша и да се гърчи от мъчително очакване за бъдещето на страната си изправено пред избора между топуза Бойко Рашков и украсената със зла брадичка наковалня Петър Илиев.“

Георги Харизанов, анализатор:
„Хората зад Петър Илиев ме впечатляват все повече и повече, след като самият Станислав Трифонов е принуден спешно да забърсва общественото мнение след фамозното медийно участие на несменяемия си кандидат.
А да не бъде подкрепена сбирщина от нарцистични психопати, шнорхели с несъществуващи австрийски дипломи и провинциални чобан-антиджендъри не е никакво предателство.
А единствено възможен ход в интерес на суверена.“

Огнян Минчев, политолог:

„Мнозина тази сутрин гледали интервю. Разгневени, нажалени, уплашени… Ако акълът ни стига дотам, да знаем какво не искаме – и да отлагаме за неопределено бъдеще ясната представа за това какво искаме, къде отиваме, резултатите ще са тези. От 1990 г. насам ни управлява една нагла милиционерска шайка, която заграби всичко и чака удобен момент да извади сопата. Този момент идва. Това са все едни и същи хора – от 30 години насам. Сменя се само политическата им прислуга. Ние какво чакаме? Следващия след Слави?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *