Слави Трифонов е в болница за прегледи

Лидерът на първата политическа сила “Има такъв народ” (ИТН) Слави Трифонов е в болница.

Той се намира в “София мед”, от където във вторник съобщават, че му се правят “контролни профилактични прегледи и изследвания”. Причината била “прекараната от Трифонов през месец април коронавирусна инфекция”.

От лечебното заведение подчертават, че той не е хоспитализиран. Причината за съобщението е, че по-рано във вторник няколко медии съобщиха, че Трифонов е “забелязан в спешното отделение на столична болница”.

“По повод на някои боклуци, които пишат в интернет, искам да цитирам Марк Твен: “Слуховете за моята смърт са силно преувеличени”, написа шоумена във Фейсбук и се подписа като “Слави Трифонов – рептил”.

Трифонов обяви, че е със симптоми на коронавирус в нощта след изборите на 4 април. Тогава това стана причина да се закълне като народен представител дистанционно. Всъщност в рекордно кратко просъществувалото 45-о Народно събрание Трифонов не се появи нито веднъж, като обяснението беше, че се възстановява от коронавирусната инфекция, които е прекарал тежко. И преди това обаче шоуменът рядко се появяваше пред публично.

През последните месеци той не води и традиционното си вечерно шоу по 7/8 TV. Останалите сценаристи, които междувременно станаха депутати, успяват да съчетават и двете.

На последните избори, провели се на 11 юли, Трифонов не се кандидатира за народен представител. Обеща да носи отговорност от “друга институция”, но и досега не е казал коя. По време на кампанията обаче той все пак се появи пред хора за пръв път от учредяването на “Има такъв народ” в началото на 2020 година. Шоуменът прие поканата на пловдивски студенти за среща, влизането в залата обаче беше строго контролирано – пускаха се само хора със студентски книжки.

Преди изборите Трифонов даде интервю пред френския в. “Монд”. Авторът на статията Жан-Батист Шастан обясни, че шоуменът не е искал да бъде сниман. Според описанието на Шастан лидерът на ИТН е бил с бледа кожа, трудно стоял на дивана в обширния си кабинет, а до него са били подпрени патерици, като обяснението му е било, че “имах счупване, от което трудно се възстановявам”.

Слухове и спекулации около здравословното му състояние се въртят от години, още преди да учреди партията.

В деня след изборите на 11 юли Трифонов представи от ефира на 7/8 TV пърия си проектокабинет, но няколко дни по- късно го оттегли.

“Аз мога да си направя изводи от състоянието на Трифонов от това, което видях на записа, знаейки, че телевизия 7/8 има най-добрите гримьори. Ако най-добрите гримьори са произвели този вид на Слави Трифонов, работата не е добре”, коментира след това Татяна Дончева пред бТВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *