Слави Трифонов абдикира от парламента

Зам.-шефката на Има такъв народ подхрани слуховете, че Дългия не ще да е депутат

 

„Има такъв народ“ никога не е мълчала, говорим тогава, когато имаме какво да кажем и има шанс да бъде чуто. В момента, в който регистрираме листите за кандидати за депутати, ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде в тях“. Това заяви главният секретар на партията и бивш зам.-шеф на Народното събрание Виктория Василева пред БНТ.

Никъде няма изискване или правило, че лидерът на партията трябва да е кандидат за депутат, допълни тя, с което подсили съмненията, че Дългия няма да се цани за новия парламент.

Координаторите на листите пък щели утре да ги регистрират. Василева не каза дали тя ще бъде водач на листа, но партията ще заложи на експертизата на хората.

Така, както са направени преференциите при гласуването, те са начин за контролиран вот. Ние сме против и не смятаме да ги прилагаме, обясни Василева. Тя бе категорична, че отговорност за действията на служебното правителство носи президента Румен Радев.

Санкциите на американското правителство имат чисто политическо изражение – ясно е, че вече никой няма да си затваря очите за корупцията и такива явления, каза още Василева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *