Скандал в Скравена след жалбата срещу Гонзо

Аматьорският клуб, който спря вписването на Георги Иванов като шеф на БФС, се разграничи от президента си

 

Жалбата, която е постъпила в съда от името на аматьорския ФК Скравена срещу вписването на Георги Иванов като президент на БФС, е била внесена еднолично от президента на клуба Петко Петков, обявиха от отбора. Докато тече обжалване, в сила остава предишното управление начело с Борислав Михайлов.
На фейсбук страницата на клуба обявиха, че Петко Петков е внесъл възражението в СГС „еднолично, без да се допитва“ до Управителния съвет и Общото събрание на ФК Скравена. Целият клуб се разграничава от позицията му.

„Привет на футболната общественост в с. Скравена. Бих желал да внеса малко повече яснота по отношение на внесената жалба за спиране вписването на новият Изпълком на БФС от президента на ФК Скравена г-н Петков.

След проведени разговори с всички членове на Управителния съвет, треньора, част от футболистите и спонсорите на футболния клуб, всички НИЕ се разграничаваме категорично от еднолично взетото решение за внасяне на жалба от г-н Петков.

В следващите дни ще бъдат предприети действия от наша страна, с които да заявим официалната позиция на ръководството на ФК Скравена пред компетентните органи, в случай че жалбата на г-н Петков не бъде оттеглена“, пише на страницата на ФК Скравена.

Отборът е последен – осми, в Западната областна група на София-регион с 9 т. от 14 мача. Втората фаза на първенството в четвърта дивизия на региона започва през април и е за разпределение на местата в крайното класиране, като отборът ще се бори в групата (7-о – 16-о място).

Георги Иванов-Гонзо бе избран за президент на БФС на 15 март. Бившият централен нападател и доскоро технически директор на съюза спечели на първи тур в конкуренцията на още шестима кандидати.
На самия конгрес нямаше индикации за обжалване на резултатите от изборите. Внесеното възражение от аматьорския ФК Скравена е първо оспорване. Вещи във футболните дела прогнозираха, че опозицията ще обжалва „до дупка“, макар че след конгреса от екипа на Димитър Бербатов обявиха, че признават избора и няма да го обжалват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *