Скандално! ГЕРБ масово купува цигански гласове в Сандански! (снимки, видео)

В село Плоски никога не е имало роми, но на първия тур на местните избори мургавите гласуват под строй за кандидата на ГЕРБ. Кирил Котев отказвал адресна регистрация на българи, родени в селото

Скандално видео от циганската махала в Сандански потвърждава, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сандански Кирил Котев е купувал гласове на първия тур и се кани да направи същото на балотажа в неделя.

Основният коз на градоначалника, прочул се покрай аферите на уволнения зам.-министър на икономиката Александър Манолев, са циганските барони, уличени от специализираната прокуратура в източване на ДДС в особено големи размери.

Видеото от „Фейсбук“ показва агитация в циганската махала с обещания за заведение, в което полицията да не тормози забавляващите се. Гост изпълнител е Тони Стораро. Човекът, който вдига палец е Георги Георгиев, бивш председател на Общинския съвет, който според местните е купувал гласове в Плоски.

Скандалното в случая е, че във въпросното село от половин век не е живял жител от ромски произход. Миналата неделя обаче те са гласували, тъй като са били регистрирани там, но са от село Микрево, Община Струмяни. Именно циганският вот е обърнал резултата в Сандански така че Кирил Котев да иде на балотаж.

На видеото ясно се чува, че подсъдимият за източване на ДДС Тони Ангелов-Тенис казва: „Приятели, братя роми… Няма да идват полицаите да ни притесняват, защото преди 6-7 месеца с кмета имаме една идея да направим ново заведение, да се събираме по 200-300 човека за банкети и полицаите нема да ни притесняват“.

За търговията с гласове потвърждава директорът на една от гимназиите в Сандански Емил Терзийски, който на 27 октомври написа драматичен пост на страницата си във „Фейсбук“:

„Да гледа цяла България!

Да гледат полиция, прокуратура, ЦИК, ОИК

Тези нагли, ч… човечета, каквито няма в нашето село Плоски от 1968 година когато бях в първи клас, определят кой ще бъде кмет на селото ни!  Тези, които сигурно нямат и основно образование, гласуват в училището, в което съм учил, в училището в което моята майка, чичо ми, стрина ми са учили и възпитавали много хора, включително и част от тези, които без срам, без достойнство допускат това да се случва!
Тези наглета сигурно не могат да напишат името на селото ни, сигурно за първи път стъпват в него, абсолютно убеден съм, че и не познават кандидатите за кмет!

Аз, който съм израснал в Плоски; аз, който всяка седмица съм в родната си къща; аз, който плаща данъци и такси за селото; аз, който съм помагал и продължавам да помагам на много хора, не си позволих да се регистрирам в Плоски за изборите!А можех и морално имах право!

Срам и позор!
Срам и позор за всички ,които допуснахте това!
И споделяйте приятели!“

Нещо повече – за да промени изцяло етническия облик на селото, да настани там роми, които да гласуват за него, кметът на Сандански е отказвал регистрация на българи, с доказан корен от Плоски! Документи за това циркулират в социалните мрежи.

Говори се, че човек е снимал видео пред секциите в циганската махала в Сандански, на което се вижда как вадят празна бюлетина от секцията и получават по 150 лв, но като го е показал на полицаи, те са го накарали да го изтрият.

В дримийма на Кирил Котев е и братовчед му Васко Бореца, чиято фирма прибира 800 000 лв. за поставянето на две бетонни плочи до тунела…

Кирил Котев, който драпа за нов мандат и е изключително близък до разжалвания и изритан от ГЕРБ Цветан Цветанов, откри кампанията си още в разгара на лятото. Тогава в местността „Извора“ в село Петрово, община Сандански, Котев заедно с ромския барон Тони Ангелов и два автобуса с активисти на ГЕРБ предимно от селата Плоски и Катунци, дадоха старт на кампанията за местния вот. Това стана с шумно парти с цигански оркестър и тежки софри.

Любопитното е, че срещу Кирил Котев има 23 сигнала в прокуратурата, НАП и други институции, в това число и за личния минерален водопровод, който зарежда луксозния хотел на майка му и брат му.

Самият Тони Ангелов пък има дълга история, най-вече с криминални прояви. Миналата година при акция на ГДБОП той и негови приближени са арестувани за данъчни измами и лихварство. Заедно с Ангелов е арестуван и Серго Рашетара, който е стар познайник на полицията, като се оказва, че преди униформените да му щракнат белезниците, той е бил пуснат от гръцки затвор за излежаване на присъда за наркотици.

През 2012 г. успява да стане общински съветник, а по думите му е избран за такъв, защото бил „и майка и баща на ромите“ и го търсели за всичко. Политическата кариера на ромския барон стартира от „Евророма“, за кратко отива в редиците на ДПС, а после отново се връща при Цветелин Кънчев.

През 2014 г. година пък в Сандански избухва скандал за купуване на гласове, като самият Ангелов тогава се възмущава пред журналисти, че циганите продавали вота си срещу камион баластра. Ангелов се хвали и с познанствата си не само с градоначалника Кирил Котев, но и с това, че той и неговите хора са работили в хотел на Илия Павлов, като бил дори близък и с баща му Павел Найденов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *