Скандали в ДПС-Кърджали заради „предателя“ Бахри Юмер

Наричаният „предател“ бивш областен лидер на ДПС и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер  отново влезе в офиса на Областния съвет на партията в Кърджали.
За последно Юмер, който ръководеше регионалната партийна структура около 20 години, държа емоционална реч в тази зала на 27 декември 2015 година. Тогава обяви:  „Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави“ и „ДПС брутално нарушава правата и свободите, каузата е мъртва. Аз съм свободен да работя за тази кауза, но не и в тази партия. Не за едното „браво“ съм печелил избори толкова пъти, а заради клетвата пред избирателите ни. Напускам омерзен, вече съм свободен човек“.
Бахри Юмер беше най-верният партиен другар на Лютви Местан при учредяването на ДОСТ. След като партията, подкрепяна от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция, претърпя провал на парламентарните избори в България, Юмер се дистанцира от Местан и дори отиде в „сарая“ да иска прошка от Доган. Освен обидите и клетвите по адрес на ДПС, Бахри Юмер е сочен за един от 4-мата с доноси за съставяне на „черния списък“ с над 150 лица, на които им бе забранено да влизат в Турция.
Тази седмица Бахри Юмер е пил кафе със зам.-председателя на ДПС Хасан Азис и областния председател Ресми Мурад. От Областния съвет на ДПС потвърдиха новината със следното съобщение:
„Кафе на разума и диалога.  Способност на разума е да бъде отворена врата за диалог, с основен фокус върху общите интереси, а не върху разделителни линии. Днес зам.-председателят на ДПС д-р Хасан Азис, председателят на областната структура на ДПС – Кърджали Ресми Мурад, и Бахри Юмер се срещнаха на кафе. Диалогът е ефективен отговор на желанието за преодоляване на различия и за намиране на общи пресечни точки. А мъдростта, придобита с годините и опита, позволява свободен смислен разговор за по-добро бъдеще на България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *