Skip to content

Сегашният режим, който владее България, е установен е от Борисов през 2009 г.

Сегашният режим, който владее България, е установен е от Борисов през 2009 г. Може да се нарече мутро-милиционерски, доколкото обедини в партия представители на такива съсловия. Този режим отстъпи частично изпълнителната власт, но продължава да владее различни институции и виси на един пирон, забит точно от тези съсловия – главният прокурор. Той върши беззакония, пропагандни показни арести и обвинения, които съдът после отхвърля, отказва да разследва или замазва явни престъпления или скандални случаи и т. н. И среща твърда подкрепа и от ДПС. Непрекъснато наричат това задкулисие, мафия и т. н.

Останалите партии нямат достатъчно мнозинство да се обединят да отстранят този прокурор чрез законодателни промени. И вече не говорят за отстраняването на скандалния Гешев, а за създаване на „механизми за контрол на главния прокурор”. Тоест укрепване на режима на задкулисие, който действа като организирана престъпна група, официално структурирана като партия с политически лидер.

Как се подреждат партиите по отношение на Борисов и създадената от него фасадна демокрация, зад която той е завладял институциите в своя полза?

ПП и „Да България“ са основните му противници. Всички останали или са били патерици на Борисов, или проектопатерици, или по някакъв начин сътрудничат с него. Включително президентът Радев.

Основният въпрос за отстраняването на ГЕРБ и Борисов, който продължава да владее държавата, вече мина на втори план. Сега напред излезе отношението към Русия, като основен фактор на изборите.

Според изявление на президента Радев пред журналисти, държавата не е завладяна. С което той потвърждава курса си на негласно взаимодействие с Борисов. Така зачерква и жеста си с вдигнат юмрук и „Мутри вън!”, предизвикан от произвола на главния прокурор, нахлул в президентството да извърши незаконни арести с политическа цел.

Иван Бакалов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *