Светът в шок от отмяната на „Уимбълдън“

Светът на тениса е в шок от анулирания „Уимбълдън“. Откритото първенство на Великобритания по тенис беше отменено, защото няма как да се проведе в началото на юли, а до есента тревата на кортовете ще изсъхне. Тя е годна за игра само през лятото, макар че се поддържа целогодишно.

„Съкрушен съм“, написа в туитър 8-кратният шампион Роджър Федерер. Най-старият турнир е бил отлаган само в световните войни, но организаторите обявиха, че 134-тото издание ще се проведе през 2021 г. „Времената са трудни, но вярвам, че ще намерим вътрешни сили, ще се справим и ще се завърнем още по-силни. Очаквам с нетърпение да играя в Хале догодина. Бъдете здрави“, завърши Маестрото.

„Шокирана съм“, написа 7-кратната шампионка при жените Серена Уилямс (САЩ). Ако догодина двамата участват в турнира, ще бъдат почти на по 40 г.

„Преминаваме през нещо по-голямо от тениса и най-добрата новина е, че „Уимбълдън“ ще се завърне. Това означава, че ще имам повече време да се подготвя да защитя титлата си. Бъдете силни и не спирайте да вярвате“, написа актуалната шампионка Симона Халеп, която в момента живее под карантина в родната Констанца.

Ударът по тениса обаче е двоен, защото срокът, в който няма да има тенис събития, бе удължен с още един месец – до 13 юли. А шефът на руската федерация и член на МОК Шамил Тарпишчев прогнозира, че през 2020 г. тенис може и да няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *