Светослав Костов обжалва уволнението си

Очаквано Светослав Костов обжалва пред съда решението на Съвета за електронни медии да бъде освободен като генерален директор на БНР. Председателят на СЕМ София Владимирова обясни, че това не я притеснява. Медийният регулатор ще изчака становището на магистратите, но вече обяви процедура по избор на нов титуляр за БНР.

Владимирова се яви в парламента, където временна анкетна комисията трябваше да разгледа казуса с ефирното замлъкване на програма „Хоризонт“ и евентуален натиск над служителите в общественото радио. Заседанието обаче се провали, тъй като двама от петимата членове не се явиха. Депутатите трябваше да изслушат членовете на СЕМ и ръководството на Комисията за регулиране на съобщенията. Владимирова бе донесла цялата документация, с която разполага регулаторът по случая. Данните на СЕМ и КРС ще бъдат внесени в деловодството на парламента.

„Мониторингът на програма „Хоризонт“ ще бъде направен след изборите. Свалени са записи, които са за периода от началото на юли, когато започна мандатът на г-н Костов, до 26 септември, когато започва предизборната кампания. Проверката е традиционна и се проверява плурализмът в медията“, обясни Владимирова. В момента СЕМ проверява плурализма в медиите по време на предизборната кампания.

Има вероятност комисията да направи нов опит да се събере следващия четвъртък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *