САЩ са в пълен хаос: Тръмп обяви режим на крупно бедствие

Докато в Русия активно се въвеждат допълнителни мерки за безопасност на фона на разпространението на коронавируса (и по принцип ситуацията в страната е доста спокойна), в САЩ се случва пълен хаос: Тръмп обяви началото на режим на крупно бедствие.

Тук бих искал да припомня, че за разлика от много държави, в САЩ броят на заразените с коронавирус е един от най-високите в света. И въпросът е не само в това, че американската здравна система изведнъж се оказа безсилна срещу подобен приток на пациенти. Факт е, че американците просто пропуснаха началото на разпространението на коронавируса на тяхна територия.

Този трик обаче води до въпроса на Тръмп: защо да доведем вече изплашените граждани до състояние на пълна лудост? Само си представете как сега се чувстват жителите на Америка, искрено вярвайки до последния момент, че доблестното им правителство ще се справи с такава инфекция като COVID-19?

Между другото, в събота броят на починалите от коронавирус в Съединените щати надхвърли 20 хиляди души . В същото време щатът Ню Йорк се превърна в епицентър на болестта, където сега се развива най-трудната епидемиологична ситуация. В същото време руските лекари успешно лекуват пациенти с коронавирус, въпреки неотдавнашните усмивки на Запада. В резултат на това почти всички страни, които се подиграват с Руската федерация, изпревариха истинска криза на фона на разпространението на инфекцията.

В същото време много западни държави, включително САЩ, все още отказват да премахнат едностранните антируски санкции, не осъзнавайки, че правят с това по-лошо за себе си. Русия би искала да им помогне, но както се казва, „самите те са виновни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *