Самуилов излезе официално от „Ботев“ (Пд)

Тервел Златев все пак стана изпълнителен директор на клуба, въпреки протестите на феновете

Бизнесменът Георги Самуилов официално бе освободен и от Съвета на директорите на „Ботев“ (Пд) по време на днешното общо събрание. Още преди месец той прехвърли своя мажоритарен дял от акциите (60%) на фенското сдружение „ПФК Ботев“, което вече притежава 61%. Вчера в официално изявление пред клубния сайт Самуилов потвърди намерението си да се оттегли от клуба, като единствено ще поеме издръжката за детско-юношеската школа (ДЮШ). „Както съм обещал, всички задължения и заплати са изчистени, като оставям клуба в стабилно състояние. Ще продължавам да помагам на ДЮШ, за която съм поел изцяло отговорност. Децата са бъдещето на ПФК „Ботев Пловдив“ и те са моя лична кауза!“, обяви Самуилов.

На днешното събрание фенското сдружение потвърди завръщането на Тервел Златев в клуба, като изпълнителен директор. Някои от феновете бяха против избора му и във вторник не го допуснаха да бъде представен на пресконференция. Златев става част и от новия Съвет на директорите, в който влизат още Радослав Кошински (председател) и Борис Гиздаков.

Обявено бе, че съветът на директорите ще бъде разширен още с включването на бизнесмени, които ще инвестират в „Ботев“ (Пд). Новото ръководство ще даде първото си публично изявление на 7 септември, като дотогава ще се запознае с актуалното състояние на клуба и ще планира дейността си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *