Русия: Украинските военни са бомбардирали училища в Донецк

Украинските военни са бомбардирали центъра на Донецк, съобщи руската агенция РИА, позовавайки се на кмета на града и силовите структури ДНР.

Под обстрел се оказали и няколко учебни заведения в града, загинали са петима души. „В резултат на обстрела на ВФУ (въоръжени формирования на Украйна) в Донецк, броят на жертвите се увеличи до 21 човека: пет убити и 16 ранени“, се казва в „Telegram“-канала на щаба на териториалната отбрана Донецката Народна Република.

Според кмета на града, Алекс Кулемзин, украинските сили са бомбардирали две училища и гимназия. „В резултат на обстрела централната част на града в училище №22 има двама убити и 12 ранени, двама от тях са в тежко състояние. В училище №5 — един мъртъв. Освен това, един мирен жител е загинали при обстрел на улица „Динамична Буденновская“ района на Донецк, още един — на кръстовището на улица „Генерал Антонов“, пише Кулемзин в Telegram.

Междувременно ТАСС съобщи, че руските сили са нанесли удар по корабостроителница в южния украински град Николаев, предаде Ройтерс.

Руските ракетни войски и артилерия са нанесли удар по хангар на корабостроителница „Океан“ в Николаев, унищожавайки повече от 15 украински танка и бронетранспортьора, а също така пет артилерийски оръдия с голям калибър, съобщи говорителят на министерството Игор Конашенков.

„Унищожени са четири установки на реактивна система за залпов огън „Град“, 46 единици въоръжение и украинска военна техника, а също така склад за боеприпаси в района на Новомихайловка“, допълни говорителят, цитиран от ТАСС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *