Русия е поискала примирие в Донбас за първи път от началото на войната

Искали да приберат телата на загиналите от руските въоръжени сили

В социалните мрежи се появи информация, че Руската федерация е поискала примирие за няколко часа, за да прибере телата на загиналите от руските въоръжени сили.

В петък, 2 септември, в социалните мрежи се появи съобщение, че Русия за първи път от началото на войната в Украйна е поискала временно примирие в Донбас. Съответният пост е публикуван от украинския телеграм канал DeepState, който е специализиран в проследяването на оперативна информация от фронтовете и е цитиран от украинския Фокус.

„На най-горещия участък от фронта в Донбас за първи път от началото на пълномащабното нахлуване врагът поиска примирие за няколко часа“, се казва в доклада.

Твърди се също, че руснаците са предприели такава стъпка, за да евакуират телата на своите мъртви.

Министерството на отбраната на Руската федерация не е публикувало официална информация за подобно искане. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна също не коментира ситуацията.

Фокус се обърна за коментар към съответните структури. „В донецкото направление врагът съсредоточава основните си усилия за провеждане на настъпателни действия в Бахмутско и Авдеевско направление. На Краматорско и Новопавловско направление се опитва да подобри тактическата обстановка и нанася огневи щети на защитниците. Опитва се да обвърже действията на подразделенията на Силите за отбрана и да предотврати прехвърлянето им в други посоки.

В Краматорско направление агресорите стрелят с минохвъргачки, танкове, оръдия и реактивна артилерия по районите на населените места Богородичное, Григоровка, Донецк, Верхнекаменское, Ивано-Дарьевка, Раздолевка, Веселе“, пишат от руското министерство на отбраната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *