Русия: Всяка доставка на оръжие и военна техника на територията на Украйна става наша военна цел

Смъртта на Минските споразумения е резултат от националистическа лудост

Действията на западните страни на фона на специална операция в Украйна са опасни и провокативни и могат да доведат до пряка военна конфронтация между Русия и САЩ, каза пред Newsweek посланикът във Вашингтон Анатолий Антонов. „Западните държави са пряко замесени в текущите събития, тъй като продължават да доставят на Украйна оръжия и боеприпаси, като по този начин провокират по-нататъшно кръвопролитие“, каза той.

Посланикът отбеляза, че „смъртта на Минските споразумения“ е резултат от националистическа лудост и реваншистки настроения на киевския режим, който избра пътя на бърза милитаризация. В същото време страните от НАТО започнаха военното развитие на Украйна, препълвайки я с оръжия, докато президентът Владимир Зеленски обяви планове за придобиване на ядрени оръжия.

Предупреждаваме, че подобни действия са опасни и провокативни, тъй като са насочени срещу нашата държава“, подчерта Антонов. Според него всичко това може да изведе САЩ и Русия по пътя на пряка военна конфронтация. Той добави, че всяка доставка на оръжия и военна техника, транспортни конвои на територията на Украйна ще бъде легитимна военна цел за руските въоръжени сили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *