Румен Петков нарече Мая Манолова “просташко видение”

Лидерът на АБВ Румен Петков, който е известен с пиперливия си език, загърби кавалерските обноски и ядосан от факта, че Мая Манолова събу обувките си в парламента и ходи боса по мокета, я нарече “просташко видение”.

“Има една великолепна песен: “Боса по асфалта”. Да затворим очи, да чуем Роси Кирилова и да се насладим. Има едно просташко видение: “Боса в Парламента”. Да отворим очи, да видим нещата, каквито са и да продължим”, написа Петков във фейсбук, публикувайки снимка на босата шефка на парламентарната група на “Изправи се БГ! Ние идваме!”

Видео с Мая Манолова, която се разхожда боса в парламента, взриви социалните мрежи преди дни. Председателят на ПГ на “Изправи се БГ! Ние идваме!” позира небрежно, докато държи цигара и малка бутилка Кока-кола преди да влезе в една от служебните стаи.

Клипът е публикуван в TikTok, но светкавично обиколи всички социални мрежи и предизвика смесени чувства у хората.

Клипът беше споделен във фейсбук от фотографа Виктор Димчев. “Все пак тя там, в Народното събрание, си е у дома и дори не е по нощница, а само с кола и цигара…”, коментира той.

Между депутатката и записващия видеото протича кратък диалог:

– Мая, къде сме?
– TikTok е в отпуска, а аз съм в парламента и се подготвям за заседанието на комисията. И не е смешно.

Преди броени дни депутатът от ИТН Филип Станев се яви на парламентарно заседание със скъсани дънки. Той беше наказан със забележка от председателя на Народното събрание Ива Митева.

Мая Манолова обаче няма да отнесе санкция. Според правилника на парламента наказания се налагат само когато е нарушен редът в пленарната зала и по време на заседание. В случая Мая Манолова се подготвя за заседание на комисия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *