„Рибата още в морето“, но Кирил Петков обяви министрите си

Рибата още в морето, а Кирил Петков вече слага тигана – лидерът на коалицията „Продължаваме промяната” обяви част от своите министри в евентуален бъдещ кабинет.

Много хора биха обявили по телефона, че ще гласуват за ГЕРБ, но има един скрит вот от хора, които ни симпатизират и вярват, че промяната може да дойде. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той призна, че вярва в идеята, че партията му може дори да е първа на изборите в неделя.

„Във всеки един от градовете, през които минавахме, има по един проект, който се бави 30 години. Всички са обещавали да го направят и не са – околовръстното на Пловдив, болницата в Ямбол, магистрала „Черно море“, „Хемус“, тунелът под Шипка.

Искам да кажа, че това ще е задачата ни. За да се усети наистина промяната е това – да направим по един основополагащ проект, който се е чакал от много години във всеки един от тези райони“, каза той.

„Аз искам да съм 121-ия депутат на промяната. Всичко зависи от това колко хора ще излязат да гласуват“, добави той.

„След гостуването ни в „Панорама“ с г-н Каримански от ИТН си казахме, че имаме много общи неща между двете партии и трябва да се фокусираме в тях. С ДБ се припокриваме много. С БСП също се припокриваме примерно в антикорупционната стратегия“, заяви политикът.

Той заяви, че няма да отива с его и имена при коалиционните партньори. Искаме да изкараме капацитети и ще ги сложим на масата. Капацитетът за транспортен министър е Николай Събев, искаме Николай Денков да си продължи в МО. Асен Василев ще се радвам да продължи да е в Министерство на финансите, защото знам, че ще проверява всяка една стотинка“, каза той.

Петков е категоричен, че не влиза с пакет от хора, за да може да се стикова все пак с коалиционните партньори.

„Според мен шансът да не стане нищо този път е близко до 0. Осъзнаваме колко е важно да имаме нормално правителство. Не тръгваме с его да правим промяна“, заяви Петков.

„Вярвам, че има шанс и да сме първи. Няма как да поканим на преговори ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ трябва да минат през опозиция и то дълго време. Не може хората в областните градове да се страхуват от кметовете си“, каза политикът.

Петков заяви, още, че е платил 5 млн. данъци на България за последните години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *