Реч на английски на новия министър на туризма Марияна Николова взриви нета

Видео от 2019 г. показва потресаващото ниво на владеене на английски език на новия министър на туризма Марияна Николова. Клипът е от конференция за демократическата реформа в Украйна от началото на юли миналата година. Събитието се провежда в канадската столица Торонто. По това време Николова е заместник министър-председател по икономическата и демографска политика.

Видеото – пълна излагация за наследничката на Николина Ангелкова бе излъчено днес от „Господари на ефира“. Потребители в социалните мрежи го определиха като „потресаващо“ и попиляха от критики протежето на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Повечето хора коментират, че футболната легенда Христо Стоичков направо е професор по английски и блести със своите езикови умения пред министър Марияна Николова. „Има една френска поговорка: „Говори френски като испанска крава“. В случая можем да я побългарим тази поговорка: „Говори английски като български министър…“, пише потребител във фейсбук.

„Добре, не знаеш език. Това дори не е импровизация. Поне да беше отделила време да се подготви и да не се излага. Ебаси непукистичните калинки“, са част от критичните коментари по адрес на новата министърка на туризма.

„Срамна работа! Успокоителното е, че тая мома, дали сега или след изборите ще е безработна! Много проста министърка! Какъвто е Симеонов като две капки вода са! Да спрем да се излагаме вече, сложете грамотни хора, за смях ставаме. Когато тръгнеш да търсиш работа, дори и за продавач консултант трябва да знаеш английски, руски и немски. Явно не важи за министър на туризма. Мисля, че току-що изпитах чужд срам. Тъжното е, че такива хора дори не осъзнават, че стават за смях“, негодуват граждани от познанията по английски на наследничката на Николина Ангелкова. И явно, ако предшественичката на Николова беше обсъждана заради шармантните си тоалети, но настоящата министърка ще бъде обект на критики заради слабите си езикови умения по английски.

Амбициозната ботевградчанка завършва гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в Правец с профил френски език. Висшето си образование по „Право“ получава в Нов български университет със степен магистър. Притежава и магистърски степени по „Публична администрация и административни практики“ и „Право на Европейския съюз“ от СУ „Свети Климент Охридски“, както и магистратура по „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново.

През май 2017 г. бе назначена за началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. След негова оставка заема мястото му в правителството на 21 ноември 2018 г.

На 24 юли 2020 г. става министър на туризма, като продължава да бъде и заместник министър-председател на Република България по икономическата и демографска политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *