Рено-Нисан напускат България

От няколко месеца насам е ясно, че французите от Renault смятат да закрият директното си представителство в нашата страна, но сега вече решението е факт. Вносът на автомобили с марките Renault и Nissan ще продължи, но той ще се осъществява от дилъри, както при останалите марки представени на нашия пазар. Единственото изключение прави BMW, които все още имат директно представителство у нас.

Това, което е ясно към момента е, че марката Renault ще се представлява у нас от швейцарската компания Emil Frey Gruppe, които са един от най-големите дилъри на автомобили в Европа. Те ще са и официален вносител на румънската марка Dacia, но незнайно защо няма да продават в България японските автомобили Nissan.

Последните, най-вероятно ще преминат в ръцете на израелците от Grand Automotive, за които се говори, че ще продават и Toyota в България. Последното обаче са непотвърдени данни, докато за Renault и Dacia нещата са ясни, като предстои единствено одобрение от КЗК.

Решението на Режията да се откаже от директно представителство на марките си у нас е следствие от новата политика на главния изпълнителен директор на компанията Лука де Мео, който провежда политика за ограничаване на разходите след като компанията отчете рекордни загуби през 2020 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *