Реал Мадрид със Суперкупата на Европа

“Кралският клуб” сломи и Айнтрахт

 

Реал Мадрид спечели и Суперкупата на Европа. Европейският клубен шампион се наложи над Айнтрахт Франкфурт с 2:0. На Олимпийския стадион в Хелзинки головете вкараха Дейвид Алаба (37) и Карим Бензема (65). Така “Кралският клуб” заслужи пети подобен трофей и се изравни по този показател с Милан и Барселона. “Белите” имат и три загуби.

Сега във Финландия испанците бяха с класи над немците, които достигнаха до тази битка, след като триумфираха в Лига Европа.

Карло Анчелоти стана първият треньор в историята, който печели четири пъти отличието. Италианският специалист все още няма загуба в тези битки. На два пъти той триумфира с Милан – 2004 и 2008 г. С Реал успя и през 2015-а. В кариерата си Дон Карло е спечелил общо 24 трофея, оставяйки зад себе си имена като сър Алекс Фъргюсън и Джовани Трапатони.

“Щастлив съм. Не беше лесен мач, особено в началото, когато ни натиснаха. Беше трудно да вдигнем темпото на мача. След гола всичко стана по-добре. Началото на сезона винаги е трудно. Когато обстановката в отбора е добра, резултатите са положителни. Победите вдигат мотивацията”, каза Анчелоти.

Бензема е голмайстор щ2 в историята на Реал. Французинът вече е с 324 попадения, като изпревари легендата Раул. Далеч напред е Кристиано Роналдо с 451 гола.

“Видяхме какво ни очаква в Шампионската лига. Трябва да сме на максимума на възможностите си във всеки момент. Бяхме дисциплинирани, но срещу такъв отбор не е лесно. На това ниво мачовете се решават от детайлите”, обяви треньорът на немците Оливер Гласнер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *