Рашков: ГЕРБ истеризират, защото губят 20 депутати

Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на атаката от ГЕРБ за това, че не е опазил вота, с теза, че истеризират поради загуба на гласове. 

„Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, започва да говори несвързани неща. Само за 2 месеца губят електорат, който им отнема 15-20 мандата в НС. Не ме интересува какво говорят. Нормално е да отклоняват общественото внимание“, отсече МВР шефът пред Би Ти Ви.

Рашков отчете по-малко нарушения в изборния ден, като похвали полицейските органи за свършеното в последните 10 дни. Той все пак отбеляза разследването за купения вот в Карнобат за над 500 гласа. „Заедно с прокуратурата свършихме много важна работа. В Дружба, в София преди няколко часа сме получили информация за представител на СИК, който с кандидат-депутат в една кола е осъществявал неправомерни действия. А в Монтана длъжностно лице е извършил такива с директорка на училище за купен вот“, обясни МВР шефът.

На въпроса кои партии са купували гласове, той отговори, че ще има анализ и всеки случай ще бъде проверен. Засега се въздържа от посочването на конкретни формации.

На въпроса за делото срещу Бойко Борисов, Рашков каза, че е дал пълен картбланш на служителите си да действат според закона. Това ще определи и дали лидерът на ГЕРБ ще бъде разследван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *