Рашидов осъди Минеков

Бившият министър на културата трябва да плати на депутата близо 20 000 лева

 

Бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов осъди Велислав Минеков за обидните и клеветнически твърдения, които той отправяше в публикации и изказвания в продължение на четири години.

Софийският градски съд постанови, че тези изявления на
Минеков са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди
Рашидов. Ето какво каза г-н Рашидов, запитан решението на съда: „Все още не съм получил решението на съда, но това е надежда за хората и
доказателство, че има честни и достойни съдии. Смятам, че правосъдието ще създаде хигиената в обществото ни, за да не бъде безразборно всеки човек омърсяван, защото всички ние живеем, за да сме достойни в очите на родителите ни, на децата ни, на внуците ни и на цялото общество.“

Софийският градски съд постанови, че тези изявления на Минеков са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов. Затова Минеков трябва да плати 19 200 лв.

Самият Минеков твърди, че Рашидов се обърнал към прокуратурата по съвет на Светлин Русев и Валерия Велева. Държавното обвинение отхвърлило доводите на бившия културен министър като несъстоятелни.

„Въпреки това, дело ще има по две от обвиненията – уронвам престижа на лицето наричайки го „Главен Мултак“ публично, със съмнение в криминална дейност на „Мултигруп“, недоказана по презумпция. Твърдял съм за притежаван от него хотел в австрийските Алпи /същият е собственост на сина му/“, обяснява Минеков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *