Райчев: Слави Трифонов е самодеец номер 1

Слави Трифонов е самодеец номер 1. Той се опита да направи най-виртуозното изпълнение в политиката, което в България е правено само веднъж и то не много успешно – правителство на малцинството. Това у нас е правил само Филип Димитров и този кабинет си отиде само след година. Това е най-тежкият лупинг в политиката, изисква безкрайни хитрости, компромиси с партньори и обиколки. Той опита да направи този лупинг в политиката и не успя да го направи – тупна на земята, падна. Така социологът Андрей Райчев коментира в четвъртък пред бТВ неуспешния опит да се реализира първия мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Според него в момента сме свидетели на смъртта на протеста, който се роди на 9 юли миналата година и имаше одобрението на 60% от българите: „Протестът умря. Имаме труп. Протестът, който започна миналата година, когато прокуратурата направи опит да влезе в президентството, днес умря гадно, смрадливо, с обиди“.

„Разговорът от политически мина в конспиративен – ти агент на кого си. Говорим за примитивно ниво – то изключва и в следващия парламент мандат между тези партии. Те са в адови отношения“, продължи социологът, коментирайки отношенията между ИТН и „Демократична България“.

Според него грешката на участниците в този сблъсък е, че се държат революционно, а България не е в революционна ситуация.

По думите му в момента най-адекватно се държи БСП. Те се държат просто образцово и се опитват да гасят пожара, според оценката на Андрей Райчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *