Райчев: На трети избори ИТН ще си играят с живота си

Няма нищо по-лошо за Радев от вот 2 в 1, прогнозира социологът

 

„Между така наречените партии на протеста има едно неразбиране, преминаващо в омраза. Според мен проблемът между партиите е, че всички гледат едно и също нещо, а виждат различни неща. ДБ и „Изправи се“ виждат събаряне, събаряне на всичко, което е било при Борисов. При Трифонов събаряне няма. Искат да правят управление, тъй като тяхното събаряне не може да се състои. Пресконференцията на ИТН това показа – те искаха да демонстрират колко добре ще управляват. Оттук идва и това неразбиране между тях“.

Това коментира пред Би Ти Ви социологът Андрей Райчев по повод политическата ситуация в момента.

„Държат се безобразно. ИТН се държат, сякаш ни правят услуга, че ще ни управляват. От градската десница говорят безобразни неща за Трифонов и скоро ще потече същото и наобратно“, прогнозира той.

Райчев добави, че същото е отношението към БСП, която 4 години се борела с Борисов, а сега всички я отхвърлят. „От цялата ситуация печели Борисов, защото се върви към избори“.

Според Райчев най-лошият вариант на Румен Радев е избори „две в едно“. „Нищо по-лошо за президента от избори 2 в 1 няма. Това е доста опасна ситуация за Радев и той ще се стреми към правителство със сигурност.

Затова предполагам, че и той ще окаже някакъв натиск да се състави правителство. Моята прогноза е 60:40, че правителство ще има“, подчерта Райчев и заяви категорично:“На трети избори ИТН ще си играят с живота си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *