Райчев: Историята с коронавируса е твърде преувеличена. Инсултите не са по-малко, вписваме ги като COVID-19

Историята с коронавируса е твърде преувеличена. Не преживяваме толкова нещо, колкото и тежко да ни се струва. Нито инфарктите, нито инсултите са спаднали, но вписваме починалите от коронавирус, които са повече и оттам идва голямата заблуда, че мозъчните и сърдечните заболявания са намалели, което няма как да се случи. Прекалено много стана медицинската власт. Когато отидеш при лекаря, той трябва да ти стане родител и да спреш да взимаш решения. Но в наше време има прекалено преувеличаване на тези функции. В момента човечеството си чупи икономиката“. Това заяви социологът Андрей Райчев пред БНТ.

По думите му няма как икономиката да се „счупи“ и политиката да не се промени. Очаква се да има политически трус заради коронавируса. Той подчерта още, че не трябва да вярваме на чудотворци, който първо ще започнат да търсят кой е виновен. Според него всички конспирации на света ще бъдат изредени.

„Предстои ни трудна ситуация – обедняване и безработица. Отричане, гняв и пазарлък, депресия и адаптация – това са четирите етапа, през които ще минем. Вируса бързо ще го забравим, но кризата. Това е като сблъсъка между виртуалното и реалното. В счупения свят ще победи реалното. Аз не вярвам в разпада на Европа, но беше нанесен голям удар по фалшивия модел, в който живеем. Ген. Мутафчийски е българската Жана д‘Дарк. Той е любимият баща, който всяка сутрин плаши децата и паразитира върху страха им. Трябва по-скоро да отървем от присъствието му“, обясни Райчев след въпрос за високия рейтинг на ген. Мутафчийски.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *