Разчистват калинките от „Военна полиция“

Предизборна чистка върлува във „Военна полиция”, сигнализираха пред Lupa.bg кадри на службата. Разчистването било провокирано от шпионския скандал с руски привкус, заради който Външно министерство изгони двама руски дипломати от София, а двама български военни бяха арестувани.

Властимащите били бесни на „Военна полиция”, защото именно службата била длъжна да пресече шпионската мрежа и да задържи провинилите се, но вместо това тя проспала всичко. Даже главният прокурор заяви открито, че няма доверие на „Военна полиция”.

В момента всички служители били на тръни, защото очаквали всеки момент да бъдат уволнени. Правели се списъци кой да остане и кой да си ходи, като едно било ясно – последните назначени калинки със сигурност били аут.

„Военна полиция” от години е най-изтърбушената служба, тя е направо импотентна. Кокошкарска служба. Там отдавна трябваше да има чистка – и не просто чистка, а кадрови подбор – но не могат да се намерят способни кадри”, коментира пред Lupa.bg бивш топ разузнавач.

Засега все още никой не бил уволнен – изчаквали да минат парламентарните избори на 4-ти април и пъзелът след това да се подреди някак. На прицел обаче били не само полицаите под пагон, а и разни юристите със съмнителни дипломи. Най-много назначени калинки имало в края на 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *