Разкриха големия план на Путин

Основният план на руския президент Владимир Путин и неговото обкръжение в момента е да оцелеят. Това искат да постигнат с масираните ракетни удари срещу Украйна. Това мнение изрази в интервю за УНИАН съветникът към Министерство на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко.

„Техният план е да оцелеят, след като Русия, в която по принцип всичко беше контролирано, беше стабилна до 24 февруари, се превърна в нестабилна държава. В Руската федерация расте недоволството на хората. Засега е глухо. Но Путин непрекъснато изучава общественото мнение и Кремъл знае, че нивото му на подкрепата пада“, заяви Геращенко.

„Сега, след мобилизацията, срамното бягство от Киев, в района на Харков, мнозина прозряха истината. Те виждат, че Путин е мит, че той не е мъдър, не е силен и не е велик командир, а всъщност е обикновен мошеник и престъпник“, заяви още Геращенко. Той е сигурен, че отношението към руснаците никога няма да е както преди пълномащабната война, която Путин започна непредизвикано на 24 февруари. Държавите в Европа вече отказват руски газ и петрол, и режимът на Путин губи огромни пари.

Говорейки за руския генерал Сергей Суровикин, който беше назначен да командва окупационните сили в Украйна, Геращенко го нарече човек без чест и съвест. „Суровикин е военнопрестъпник, мястото му е на скамейката на трибунала заедно с Шойгу, Герасимов, Путин, Медведев и другите кучи синове. Този негодник започва кариерата си, като участва в разстрела на мирни демонстрации в Москва през 1991 г. След това беше освободен с указ на Елцин. Тогава срещу него имаше претенции за корупция в руската армия, грабежи от оборудването. Той е същият бандит като Путин, негов съучастник е. Путин започна да се обгражда с онези, които ще отидат до края и ще бъдат унищожени заедно с него“. Руските терористи продължават да извършват военни престъпления в Украйна, атакувайки невъоръжени граждани и цивилни цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *