Радев ще бъде издигнат за президент утре

Държавният глава е безалтернативна фигура, но това не значи сигурно преизбиране, каза бившият му съветник Иво Христов

 

Инициативният комитет ще издигне Румен Радев за президент утре. В организацията влизат учители, спортисти, хора от местната власт, въобще широко разтворено ветрило от хора. Това заяви евродепутатът от БСП и бивш съветник на „Дондуков“2 Иво Христов пред БНТ, който също е в организацията.

Радев е безалтернативен като фигура, но това не гарантира преизбиране, каза той.

„В комитета има над 100 общественици, хора от местната власт, спортисти и др. Имаше хиляди желаещи да подкрепят президента Радев. Българският народ ги издига чрез Инициативен комитет. Много от партиите заявиха своята подкрепа.

Подкрепата е широка. ДПС имат всички основания да се борят срещу президента Радев, защото той постави неудобни за тях въпроси. За мен президентът Радев е безалтернативен като сила и средоточие на интересите на хората. Това не гарантира преизбиране. Всичко зависи дали всеки един от нас ще осъзнае рисковете и ще отиде да гласува. На 14 ноември трябва да отделим един час, за да гласуваме, за да не се наложи след една седмица да гласуваме пак“, заяви Христов.

„Лявото и дясното през 2021 г. не са закотвени географски, а са във всички общества. Имаме странен обрат в пропагандата на опонентите, които преди 5 години внушаваха, че президентът Радев е назначен от Москва. Със способността си да казва „не“ той се движи в тесния коридор между интересите на Великите сили. Президентът се старае да отстоява българския интерес. Това е трудно, но той го прави“, добави Иво Христов.

По думите му Радев се старае да отстоява националния интерес и го прави.

Иво Христов изрази категоричност, че „Продължаваме промяната“ не е продукт на Румен Радев.

Христов опроверга опорките, според които Радев бил завил вдясно. „Президентът осигури добавки за пенсионерите, наложи вето върху заккона за концесиите, нима това са десни действия?!“, попита бившият съветник на държавния глава.

По повод редовната атака от страна на ГЕРБ, че Радев налага властта с юмрук, Христов атакува бившия премиер Борисов.

„Не може човек, който раздаваше от бюджета от 1 лице единствено число да говори за диктатура“, каза той.

ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията – ГЕРБ и ДПС, въпроси. Борисов използва стратегията на огледалото – „гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов“, допълни Иво Христов.

Ако Радев беше човек, назначен от Москва, щеше ли да опонира на Путин на форум?, попита Иво Христов.

Евродепутатът не вижда нищо шокиращо в това, ако хората от ДБ подкрепят и гласуват за Румен Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *