Радев се присмива на Борисов: Моят дрон отваря чекмеджета и тъпче пачки (видео)

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки. В момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали снимките са постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът.

Това коментира саркастично в Перник държавният глава Румен Радев по повод думите на премиера Бойко Борисов от вчера, че президентът го следи с дрон.

“Проблемът на премиера не е някакъв китайски дрон, за мен това е параноя. Това е абсолютно отклоняване от основния въпрос – манипулирани ли са снимките и аудиозаписа”, подчерта отново Радев. Той разказа, че в момента, в който излезли снимките, се е обадил на ръководството на НСО и ги посъветвал да отидат веднага при премиера и да направят проверка на случая.

“Прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно едно – да се върне доверието в държавността, а това може да стане само чрез истината, от това зависи бъдещето ни на правова държава”, категоричен бе държавният глава.

Радев беше категоричен, че никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. “В момента най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов – с нещата, които говори, със своето поведение”, добави той.

“Крайно недостойно е да се лепят петна по НСО, хората там не го заслужават. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях”, допълни още Румен Радев.

Снимката със спящия човек е най-тревожна за мен, такова нахлуване в личното пространство на министър-председателя не е допустимо. В ход е служебна проверка, уточни президентът и добави, че не може да тълкува всичко изречено от Борисов. “Моята моята фантазия има някакъв предел”, посочи Радев и разкри, че освен самолети, може да управлява и дронове.

На въпрос дали иска да сформира служебен кабинет, Радев отговори, че е готов да изпълнява конституционните си задължения при всякакви обстоятелства. “Предсрочни избори и служебно правителство кога ще има, не определям аз. Това го прави или самото правителство, което да реши докога ще управлява, или парламентът – ако има вот на недоверие, или българските граждани, ако решат, че искат смяна на властта. Но никога не съм изразявал желание за служебно правителство”, сподели още Румен Радев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *