Радев пак слезе при протеста: Мутри вън!

Президентът Румен Радев отново се появи сред протестиращите в Триъгълника на властта, за да призове демонстрантите да не се отказват от исканията си. 

„Скъпи сънародници, днес в този съдбоносен момент се обръщам към вас – петнайсети ден улиците са пълни с надежда и непримиримост, благодарение на вас, хиляди хора. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и в цяла Европа. Казвате истини, които медиите премълчаваха. Истини, за които властта остава глуха. Протестите убедиха всички българи, че не са сами в бунта си и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. Освободихте народа от психозата“, обърна се Радев към протеста.

И похвали демонстрантите, че не са се уплашили от заплахи и репресии. „Площадът роди онези, които няма да се предадат и ще отхвърлят всяка обреченост, а ще вдъхнат надежда за свободна България“, добави той.

„Протестът иска оставката на цялото правителство – незабавно“, каза той и последваха викове „оставка“. Според него обаче властта била глуха и не чувала гласа на хората, като говорела за „някакъв ремонт на кабинета“. Радев смятал, че летните отпуски щели да разколебаят протеста. „Но ако ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане“, каза още той. И намекна, че било време за конституционни реформи, за да се случела и правосъдната реформа с цел прекършване на корупцията и осигуряване на достойни условия за нас и за емигрантите на България. „Това не бива да е красива фасада, зад която се прикрива грабеж“, призова главнокомандващият.

Задачата според него пред протеста сега била да пази единството си, защото само така щял да постигне успех. „Пътят е труден, но залогът е голям – залогът е България“, отсече държавният глава.

И завърши с призива: Мутри вън!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *