Радев: Конституционните промени минават през оставка на Борисов и предсрочни избори

“Днешният парламент е дискредитиран”, коментира президентът

“Пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори“. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея.

Той смята, че предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото.

“Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова конституция. Днешният парламент е дискредитиран, загубил е вече и легитимност, и достойнство. Виждате как партии сменят позициите си за 24 часа. Единственото вярно решение това е саморазпускане на това Народно събрание”, каза президентът.

Преди това Радев бе поискал оставката на правителството.

Той обясни, че е чел проекта за нова конституция на ГЕРБ и посъветва всички българи да не “попадат в капана на Борисов”.

“Всичко това е с цел да има дебат, да се печели време. Целта е личното спасение на министър-председателя за сметка на обществото. Ще има такива дебати, те трябва да се проведат, но след оставки”, каза президентът.

Преди седмица Румен Радев обяви, че няма да внесе в този парламент своите предложения за промени в конституцията и съдебна реформа.

Президентът казва, че радикалното му говорене обединява хората срещу мафията. “Трябва да спрем мафията”, призова той.

Радев изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските воини. След това ще произнесе слово по случай 143-годишнината от Шипченската епопея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *