Радев: Коалицията остава, но само ако решава проблемите на хората

Българите очакват партиите да покажат, че могат да се обединяват в името на нац интерес и за решаване на множеството проблеми на българите. Коалицията няма да има проблем, ако покаже ясни резултати в това отношение. Така президентът Румен Радев коментира последните трусове в управляващото мнозинство и кабинета на Кирил Петков.

Той изрази остра критика спрямо намерението на БСП да върне хартиените бюлетини като опция при изборите чрез поредна поправка в Изборния кодекс. Като напомни:

„Помните, че България беше шампион по процент невалидни бюлетини и в Европа, и в света, както и заради манипулации и поправки по изборните протоколи“, държавният глава заяви позиция „за“ оставането на машинния вот. Тъкмо защото той е сложил край на машинациите.

По повод недоволството на пътищарите и блокирането на ключови артерии вчера, Румен Радев заяви:

„Държавата трябва да бъде пример за изрядност в плащания, но и образец при сключването на договорите“. Именно контрактите в сферата на пътното строителството са били нарушени. Радев апелира за спешно решаване на проблемите в сектора, но при спазване на принципите. И категорично заяви, че е „за“ закриването на спецправосъдието, което не е дало никакви реални резултати от своята дейност, а се е ползвало само за репресия срещу конкретни лица и бизнеси.

„С дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в своя защита, а напротив. През годините, всички ние сме свидетели на смачкани досъдебни производства от спецправосъдието, на отказ от досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически, на бизнес неудобни хора. Там просто няма аргументи за защита“, допълни той.

Радев разкри, че има готова номинация за член на СЕМ от президентската квота, но не разкри името й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *