Радев и Герджиков се скараха заради Рашков

Първи искри прехвърчаха в дебата между кандидатите за президент на предстоящия в неделя балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков.

Повод станаха акциите срещу купуването на гласове, провеждани от вътрешния министър Бойко Рашков, когото проф. Герджиков определи като “началник щаб на Радев”. „Г-н Радев слезте от облаците Стъпете малко на земята, обиколете страната, но не със свитата си, питайте хората какво виждат, какво прави полицията“, обърна се Герджиков към опонента си. „Аз отдавна обикалям страната, отдавна съм слязъл от облаците жив и здрав, при моята рискова професия. И съм в контакт с хората, хората масово одобряват, казват “Благодарим ви, че престанаха да ни мачкат, за да купуват гласове”, каза в отговор Радев.

По-рано и двамата кандидат президенти изразиха мнение, че трябва да бъде съставено редовно правителство. “Още в първите консултации приканвам партиите към диалог, така че да има редовно правителство. Този път партиите на промяната имат политическата инициатива”, посочи Радев. Според него сегашният подход е правилен и ни трябва “не правителство, съставено около министерски кресла, а правителство съставено около ясна визия, експертна оценка как да се излезе от кризата и как да се развива България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *