Радев връчва мандата за ново правителство утре

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев трябва да се явят в 17 ч. с кандидат за министър-председател

Президентът ще връчи мандата за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“ утре. Така от формацията на Кирил Петков и Асен Василев трябва спешно да решат проблема с номинацията на премиер. Припомняме, че БСП поставиха ултиматум да се предложи алтернатива на Петков, за да се върнат на масата за преговорите.

Според Конституцията ПП трябва да се явят при президента с кандидат за министър-председател.

От пресцентъра на държавния глава потвърдиха информацията.

На 1 юли, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание – тази на “Продължаваме промяната”, за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент, съобщиха от институцията.

От БСП вчера поискаха ПП да предложат друг за премиер заради изгонването на 70 служители от руската дипломатическа мисия у нас. Те обвиниха Кирил Петков, че взел решението еднолично и без да ги информира предварително. Освен това изгонването на руснаците било абсолютно неприемливо за БСП, чийто електорат е преимуществено русофилски.

Днес на среща в парламента Петков се опита да убеди социалистите да преразгледат позицията си. От БСП обаче потвърдиха, че ще се върнат на масата за преговори за нов кабинет само при друга номинация за премиер. ПП се очаква по-късно да се съберат, за да решат какво да предприемат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *