Публично бичуваха мъже и жени в Индонезия за секс без брак

Десетки хора се събрали на площада пред джамията, за да наблюдават публичното унижение

Публично бичуваха с пръчка мъже и жени в индонезийския град Ачех, защото имали сексуален контакт без брак. Това е тежко престъпление според строгия ислямски закон.

Десетки хора се събрали на площада пред джамията в града, за да наблюдават публичното унижение на общо осем провинили се, пише Daily Mail.

Маскиран мъж, наричан „алгоджо“, нанесъл между 5 и 45 удара с пръчка по гърба на хванатите мъже и жени да правят секс без брак, което нарушава строгия закон на шериата.

Публичното бичуване е обичайно наказание за редица престъпления в района на остров Суматра като хазарт, пиене на алкохол или сексуални отношение с представител на същия пол.  В миналото с пръчка са наказвали двойки, хванати да се прегръщат или просто да се държат за ръце.

Около 98 на сто от общо петте милиона жители на град Ачех са мюсюлмани, които спазват строгите мюсюлмански традиции. Кадри от шокиращото унижение и насилие можете да видите във видеото горе.

Правозащитни оганизации обявиха публичното бичуване като жестоко, а президентът на Индонезия Джоко Видодо призова тази практики да бъдат преустановени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *