Псувня в ефир по адрес на Путин запали Тбилиси

Няколко души са пострадали след снощни сблъсъци в Тбилиси, предаде нюзру.

 

Повод за напрежението са станали нецензурни думи на водещ в ефира на грузинския телевизионен канал „Рустави 2“. В началото на авторското си предаване Георги Габуния е напсувал руския президент Владимир Путин. Пред централата на медията са дошли стотици жители на столицата на кавказката република. Събралите се хора са хвърляли и камъни по сградата на телевизията и са поискали водещият да бъде уволнен заради нецензурните думи в ефир. На места се е стигнало до сблъсъци между протестиращи и гардове, при които са били ранени няколко души.

Генералният директор на „Рустави 2“ Ника Гварамия е спрял излъчванията на телевизията за няколко часа. Полицията заяви, не може да гарантира сигурността на моите колеги, е казал той и се извинил за изцепката на подчинения си.

Властите в Грузия са осъдили изявата на журналиста и са заявили, че изказването може да навреди и на без това напрегнатите отношения между Тбилиси и Москва.

От руското външното министерство са определили думите на журналиста като безпрецедентна низост. Подобна е била и реакцията на Кремъл.

Тбилиси бе бил залят от антируски протести след като руският депутат Сергей Гаврилов бе седнал в креслото на председателя на грузинския парламент Иракли Кобахидзе на 20 юни. Заради случая лидерът на законодателите е бил принуден да хвърли оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *