Психиатър за Антоанета Христова: Моме професоркЕ, културологично сме много различи с идола ти

Тя е от градителките на култа към личността, придава му наукообразен вид, заявява д-р Цветеслава Гълъбова

„Слушах тази сутрин така наречената професорка Антоанета Христова /няма да я сравнявам с Матросов, защото той е герой/ как се мята с едни облечени гърди да брани своя идол. Тя е от градителките на култа към личността, придава му наукообразен вид, почти идеологически, вкарва сложна терминология в простите неща – „културологични различия“, „битка на интерпретации“ /за записите/ и т.н.“

Това написа във Фейсбук д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“, по повод участието на Христова в сутрешния блок на Нова тв, в който тя защити властта срещу протестиращите.

И продължава:

„Моме профеоркЕ, за едно си права – културологично сме много, ама много различни с идола ти – каруцарския речник не го ползваме даже на масата след третата ракия. И няма да има никаква битка на интерпретации, защото няма нужда от такива – то е ясно, даже за тулупите като нас, че това е стилът ВИ.

 

Разликата е, че ти пудриш думите и къдриш изреченията. Да ти кажа, че сред протестиращите има много хора, които, при необходимост, си играят доста по-добре с думите, ползвайки ги по точното им предназначение. За тези хора к……р, п…….а и т.н. са точно това, което са. Културологично ясно ли се изразих, ще се бием ли на полето на интерпретациите 🙂 🙂 🙂 Аз съм готова, защото за разлика от повечето журналисти бих те питала какво точно означава това, какво имаш предвид и ще мога да те сразя с твоите „оръжия“ 🙂 :)“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *