Проф. Радулов: В ИТН името на Пеевски не се споменаваше

Ние сме предадените – протестирахме срещу ГЕРБ, а сега ни карат да гласуваме с тях, каза бившият депутат от групата на Слави

 

Депутатите и избирателите на „Има такъв народ“ сме предадените, защото протестирахме против ГЕРБ, против Пеевски и Гешев, а сега ни карат да гласуваме в парламента за тях. Това заяви в ефира на Дарик проф. Николай Радулов, който напусна ПГ на ИТН.

Преподавателят и експерт по национална сигурност не е член на партията на Слави Трифонов, нито е сред учредителите на формацията, но е бил поканен за депутат в листата на ИТН именно като експерт.

„ВиК-секторът е касичката на ГЕРБ, но вместо да им я вземем, ние оставихме техните кадри, което означава, че парите от тази касичка са делени между ГЕРБ и някои от ръководството на ИТН“, каза в предаването „РеАктивно” проф. Радулов.

В ефира на Дарик проф. Радулов напомни, че успехът на ИТН се дължи на това, че всички те са били на площадите и са протестирали против ГЕРБ и Борисов, против Гешев и Делян Пеевски.

„Когато се създаде тази коалиция и влязохме във властта, видяхме че вместо да се „изчегърват” – както заяви Слави Трифонов преди време, кадрите на ГЕРБ изведнъж се оказаха най-подготвените, най-интелигентните, най-възпитаните и образованите, които не трябваше и не можеше да бъдат пипнати”, разказа Николай Радулов.

По думите му особено видимо това е в МРРБ и ВиК-секторът. „Тези хора някои не ги махнаха, а някои отново застанаха на тези места, те не се криеха и се смееха в очите на другите – „Както винаги сме си плащали и сега си платихме – нищо не може да ни направите”, каза още той.

По думите му тогава депутатите още не са били наясно какво се случва. „Но след много информации, които идваха от най-различни среди разбрахме, че просто това е една касичка. ВиК е касичката на ГЕРБ – защо не им я взехме тази касичка, а им я оставихме?!? Защото приходите от тази касичка се делят с някои от нашите ръководители”, коментира проф. Радулов.

Той добави, че в групата не са били сигурни и кой е този, който е разпределител на парите.

„Говореше се за Орлин Алексиев – там има много доводи за това, че той участва в тези неща. Но всъщност разбрахме вчера каква е истинската ситуация – това е договорка между ръководството на ГЕРБ и ръководството на ИТН. И ние депутатите и нашите избиратели бяхме поставени в идиотската ситуация, след като бяхме площадите и гласувахме за ИТН и против ГЕРБ, сега да гласуваме с ГЕРБ, за да остане безнаказан Борисов, за да управлява ГЕРБ и няколко души да си напълнят джобовете вероятно”, заяви проф. Радулов.

Съмнения в него са се появили и заради начина, по който се е държало ръководството на ИТН. „По-точно Тошко Йорданов – безпардонен, груб, каруцарски език. Заявлението, че ние сме нищо, боклуци – ние сме в НС заради Слави Трифонов, никой от нас не струва нищо и затова Слави Трифонов ще ни каже как да гласуваме”, разказа още той.

„Едно е партията да е лидерска, друго е тя да е лидерска с невидим лидер, който абсолютно еднозначно иска да се прави или да не се прави нещо – и не търпи неподчинение”, коментира още проф. Радулов.

При нас името на Пеевски не се споменаваше, призна още той и добави, че е видял два пъти Слави Трифонов за цялото това време. Като дори обещанието за концерти по време на предизборната кампания не са се случили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *