Протестът обяви Велико народно въстание на 2 септември

Протестите няма да спрат, докато Бойко Борисов и Иван Гешев не подадат оставка. Всичко друго е неприемливо, обявиха и тази вечер хилядите, излезли по улиците на София и други големи градове на страната. Народното недоволство не стихва вече 42 дни.

Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им, обявиха протестиращите в отговор на призивите на кмета на София да подават уведломления за протестите. Според тях, ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката.

От трибуната адвокат Николай Хаджигенов обяви датата за провеждане на Велико народно въстание – 2 септември. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Тогава демонстрантите ще докажат, че не ги е страх и ще постигнат целите на протеста. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Тази вечер протестиращите се събраха пред Министерския съвет, но не направиха шествие по улиците на столицата. Остават блокадите на три места в центъра на столицата – Орлов мост, булевард “Цар Освободител” и Ректората на Софийския университет. Лагерът на Орлов мост е напълно възстановен, след като снощи бурята отнесе част от палатките на протестиращите.

Към демонстрантите се присъедини група от Пловдив, дошла да ги подкрепи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *