“Промяната” декларира пред МС, че е с 31 депутати, за да получи два имота в центъра на София

Точно 31 са депутатите на партия „Продължаваме промяната“ (ПП). Това става ясно от обсъждане в Министерския съвет (МС), състояло се на 20 март. Тогава правителството даде два имота в центъра на София на партията на Кирил Петков и Асен Василев за безвъзмездно ползване за десет години.

Единият е „за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията“, а другият – „за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии“, както обявиха тогава от правителствената пресслужба.

Подробности могат да се видят от стенограмата от заседанието на МС. Докладчик по точката е бил Николай Найденов – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Той е обяснил, че имотите се намират в гр. София в управление на областния управител на област София и представляват: самостоятелен обект в сграда с площ от 159 кв. м, в район „Средец”, на ул. „Христо Белчев“ № 8; самостоятелен обект в сграда с площ от 182 кв. м, в район „Триадица”, на бул. „Витоша“ № 12.

„Политическа партия „Продължаваме промяната“ декларира, че разполага с необходимите средства за стопанисване на имотите, поради което няма необходимост от допълнителни средства от държавния бюджет, както и че имотите ще бъдат използвани само за целите, пряко свързани с дейността на партията, няма да бъдат преотдавани под наем и няма да се преотстъпват за ползване.

Политическа партия „Продължаваме промяната“ е сформирана от народните представители, избрани с листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), включваща 63 народни представители, от които 31 са от Политическа партия „Продължаваме промяната“, е заявил зам.-министърът Николай Найденов.

Миналата седмица правителството предостави имот в центъра на столицата и на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Той е в район „Оборище”, на ул. ,,11-ти август” № 5А, ет. 1, ап. 15 и представлява самостоятелен обект в пететажна сграда, стана ясно от прессъобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *