Прокуратурата: Проверяваме 22 сигнала от комисията Манолова

Сред тях има за Бойко Борисов, ББР, Турски поток, държавния резерв, агенцията по храни, министерства, обществени поръчки

Парламентарната комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов, известна и като комисията “Манолова”, е изпратила в прокуратурата общо 22 сигнала.

Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение. Сред сигналите е от сдружение „БОЕЦ“ “срещу Б. Б., бивш министър-председател, във връзка със съмнения за корупция, пране на пари, данъчни и финансови измами на територията на страната и на Кралство Испания”. Прокуратурата ще проверява и сигнали от граждани и организации, свързани с ББР, Турски поток, държавния резерв, агенцията по храни, ЕСО, военното министерство, министерство на земеделието, санирането.

Сред проверяваните сигнали има  за обществени поръчки с идентични условия за електробуси в Стара Загора и Бургас по Оперативна програма „Околна среда“ в размер на 42 млн. лв.. Още два от сигналите са свързани с поръчки за елктробуси.

“След приключване на възложения анализ на постъпилите сигнали, същите ще бъдат препратени към компетентните прокуратури – Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура”, съобщават от ведомството на Иван Гешев. На случаен принцип сигналите ще бъдат разпределени на конкретен наблюдаващ прокурор, който да извърши конкретни действия.

Държавното обвинение обаче не казва нищо за проверката по изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски пред комисията по ревизия, предизвикало голям скандал в парламента. В него имаше твърдения за корупция, изнудване, пазарни манипулации. Илчовски беше разпитван няколко часа и в държавното обвинение, но и до момента не става ясно има ли вече досъдебно производство или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *