Прокуратурата изведнъж реши да проверява дали изборите са фалшифицирани

Възложено е да ДАНС да търси дали съмненията на соцлидерката Корнелия Нинова са основателни
Прокуратурата започва проверка по твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиране на машинния вот на последните предсрочни парламентарни избори, съобщава БНР.

От държавното обвинение са се самосезирали по нейните и на председателя на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски изявления по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс, казаха за БНР от Софийската градска прокуратура.

От там уточниха, че проверката е възложена на Държавната агенция „Национална сигурност“.

Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Надяваме се прокуратурата след онзи ден да се е самосезирала“, обяви само преди ден. Повод за твърденията е, че имало машини, които в деня на изборите са изписвали на екрана „Дневникът е подправен“.

Нинова коментира, че притежават разписки от секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа между това, което е отчела машината, и това, което е на бележката. „Направете сметка по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза“, каза Нинова. По думите ѝ Централната избирателна комисия е трябвало да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките.

За изписването на машините на надписа „Дневникът е подправен“ стана ясно още в самия ден на изборите, но прокуратурата се сезира по този казус едва сега, след твърденията на Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *