Прокуратурата арестува 15-годишния шофьор от гонката в София

Тя повдигна и обвинение в хулиганство на циганчето и обяви, че ще иска от съд и постоянното му задържане

Прокуратурата обяви, че е арестувала и обвинила в хулиганство 15-годишния младеж, който посред бял ден във вторник си организира гонка с полицията през половин София, премина 10 кръстовища на червен светофар и потроши много автомобили преди да бъде задържан. При инцидента пострадаха трима души. Според официално съобщение на държавното обвинение след изтичането на 72-часовия прокурорски арест, на М.А. ще бъде поискано от съда постоянно задържане.

Всичко започна вчера още на входа на столицата откъм Владая и приключи на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Опълченска“. Водачът бе задържан от пристигналите на място полицаи. Шофьорът се оказа15-годишен, без книжка.

„Колегите в района на село Владая забелязват лек автомобил, който не е спрял на пешеходна пътека, и едва не е ударил пешеходец“, разказа пред Нова тв главен инспектор Тони Славеев от СДВР. По думите му водачът не е спрял на звуков сигнал и полицейска палка и се е опитал да избяга, започвайки гонка с органите на реда.

„Водачът преминава на червено през над 10 големи кръстовища в столицата. Удря 12 автомобила, включително патрулка. Шофьорът е задържан в Трето районно управление. В кръвта му не са открити алкохол или наркотици. Той обаче е неправоспособен“, допълни инспектор Славеев.

Инцидентът стана вчера около 16:30 ч. Водачът е карал на моменти с около 200 км/ч, а момиче, което е било в колата, е пострадала леко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *