През 2013 г. Стъки води агитка срещу ГЕРБ: Тези хора унищожиха всичко, до което се докоснаха

Станислав Недков-Стъки, който в последно време се изявява като поддръжник на ГЕРБ, е водил преди години агитка на партията на Слави Бинев „Горда България“ срещу митинг на ГЕРБ.

Случаят е от март 2013 г.

Тогава въпросната агитка се опита да влезе в отцепения от полицията район пред крепостта Царевец във Велико Търново, където започваше заключителният митинг на ГЕРБ.

Охраната на ГЕРБ препречи пътя й, жандармерия се включи на помощ и се стигна до физически сблъсък, съобщава тогава БГНЕС.

При сблъсъка, който стана около 18 часа, част от огражденията бяха съборени от хората. Всичко това стана след размяна на остри викове, препирни и блъскане на кръстовището на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Читалищна“.

Жандармерията изблъска членовете на агитката, а след размяна на остри реплики едва не се стигна до бой.

Почти всички подстъпи към площад „Цар Иван Асен II“ са затворени за превозни средства и граждани. Не са допускани дори журналисти и туристи.

„Може ли като български граждани да отидем до Царевец, кой забранява“, крещяха от агитката на ГОРД. Живеем в свободна държава. Всеки има право да изяви своето мнение и политическа позиция. Тези хора унищожиха всичко, до което се докоснаха, унищожиха България и българския народ, заяви пред БГНЕС водачът на листата за Велико Търново на „Горда България“ Станислав Недков–Стъки. До него стоеше бившият депутат Павел Чернев, който почина през 2016 г.

Ситуацията бе овладяна от жандармеристите и симпатизантите на коалицията с плакати и лозунги, на които бяха изобразени Борисов и Цветанов в затворнически униформи зад решетки, тръгнаха по друг път към Царевец, а жандармеристите навлязоха в охраняваната зона зад кордона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *