Президентът осуетява вдигането на ветото над Скопие с конференция

Под патронажа на президента Румен Радев в сряда в НДК ще се проведе конференцията „Европейска перспектива за добросъседските отношения между Република България и Република Северна Македония“.

Според запознати именно тази конференция целяла отлагане на намеренията на кабинета на Кирил Петков до юни да бъде вдигнато ветото над Скопие за старт на преговорите за членство в ЕС. Миналата седмица еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи бе на посещение у нас и се срещна представители на властта, като обяви, че ще идва толкова често, колкото се налага, за да падне „блокадата“ на София над РСМ максимално бързо.

От прессекретариата на президента информират, че форумът е организиран от Института за исторически изследвания при БАН и Македонския научен институт в памет на Гоце Делчев. Навършват се 119 години от гибелта му.

В конференцията ще участват и вицепрезидентът Илияна Йотова, а форумът ще бъде излъчен пряко както в ефира на БНТ, така и във Фейсбук страницата на държавния глава.

Утре държавният глава ще се срещне със студенти, представители на академичната общност и служители на Аграрния университет – Пловдив.

В рамките на срещата на тема „Бъдещи предизвикателства пред младите хора в България“ държавният глава ще обсъди със студентите перспективите и предизвикателствата пред аграрния сектор у нас. Срещата ще се проведе в Аулата на висшето училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *