Президентът и премиерът се самокарантинираха заради шефа на парламента

Костадин Костадинов от „Възраждане“ се усъмни, че Никола Минчев наистина е болен

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС), проведен вчера, донесе неочакван проблем, след като председателят на парламента Никола Минчев даде положителен резултат за ковид малко след заседанието.

Съвещанието продължи над 5 часа в една стая. Това значи, че всички лидери на държавата – президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, водачите на парламентарни групи и представители на основни държавни институции – са контактни и трябва да бъдат карантинирани за 10 дни, както изискват действащите правила. А това може да блокира държавното управление.

Премиерът вече е под карантина, а също и началникът на кабинета му Лена Бориславова, съобщи Нова ТВ, като се позова на правителствения пресцентър. Това означава, че на Петков вероятно ще трябва да отложи предстоящото си посещение в Скопие на 18 януари.

Малко по-късно от прессекретариата на президента Румен Радев съобщиха, че той и представителите на неговия екип, които са участвали в КСНС, са се самоизолирали. „Всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция“, успокояват от „Дондуков“ 2.

Междувременно лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който също участва в заседанието, изрази във Фейсбук съмнение, че Никола Минчев действително е болен. „На вчерашния съвет изглеждаше в цветущо здраве. Един ден преди протеста на 12 януари това е повече от съмнително“, написа лидерът на националистите, с което на практика обяви, че го подозира в лъжа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *