Потресаващо! Беновска е в щаба на проф. Герджиков

Журналистката и създателка на радио „К2“ Илиана Беновска е в щаба на кандидат-президента проф. Анастас Герджиков, пише сайтът „Лупа“.

Тя е била поканена от пиарите на ГЕРБ и лично от ексобразователния министър Красимир Вълчев, за да помага за медийния имидж на ректора на Алма матер. А любопитна подробност е, че тъкмо на Беновска е вменено задължението и да подбира не само медиите, в които преводачът на Аристотеловата „Политика“ да гостува за предизборни интервюта, но и как да изглежда пред камера.

Източниците ни твърдят, че Беновска е заета с външния вид на Герджиков от ден първи, щом бе съобщено, че ще бъде издигнат за държавен глава от Инициативен комитет, но с твърдата подкрепа на ГЕРБ и лидера й Бойко Борисов, с когото пък журналистката е близка. Тя е и тази, която избира костюмите на професора, обувките, прическата и вратовръзките му.

Не е случаен подборът и на синхрона в тоалетите на Герджиков и номинацията за негово вице полк. Невяна Митева, обясняват запознатите – той бе облечен особено консервативно със син костюм, виненочервена вратовръзка върху бялата риза, а тя – с рокля с относително дълбоко деколте, за да изпъкне женствеността й, под цветно сако – решение отново на стилист „Беновска“.

Не е случайно и че проф. Герджиков бе първият сред кандидат-президентите на гости в нейното предаване преди 10 дни. И на зрителите, и на слушателите тогава направи впечатление, че тя е изключително добре запозната с професионалната биография на иначе неразпознаваемия дори за някои от собствените му студенти в СУ преподавател, както стана ясно от репортаж на БНТ.

Журналистката демонстрира и че е навътре в личните дала на ректора, като съвсем свободно го попита за семейния му живот, а от този въпрос се роди и новината, че всъщност той няма жена до себе си и със съпругата Виолета са разделени от цели 15 години. Това, натъртват източниците ни, било и причината да се довери на Беновска за стайлинга по време на кампанията – грижа, която и преди 5 години, и сега има съпругата на основния му опонент Румен Радев Десислава Радева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *