Полицията иска среща с организаторите на протеста

След напрежението пред Софийския университет на протеста снощи все още не може да се докаже дали кола е преминала през крака на протестиращ, както твърди самият той. Това казаха на брифинг Тони Тодоров, зам. – началник на отдел „Охранителна полиция“ в столичната полиция.

На място не е установено нарушение от страна на водача, който е тестван за наркотици и алкохол и пробите са отрицателни, посочи той. Напрежение възникна между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет около 22 ч. вчера. До ситуацията се стигна, след като движението на автомобили не е било спряно, шофьор се опитал да премине, но не беше допуснат от протестиращи.

Младият мъж е бил закаран на преглед в болница. „Свидетели на случката така и не се появиха“, каза Тодоров, макар че поне няколко души твърдяха пред медиите, че са видели какво се е случило. В момента се преглеждат охранителните камери, за да се потвърди дали е имало съприкосновение на автомобила с протестиращия, макар самият той да потвърди, че е така и дойде с накуцване след медицинския приглед. По думите на Тодоров поведението на демонстрантите е било недостойно, защото са хвърляли пръст, кенове от напитки и различни предмети по автомобила.

Столичната полиция призова ако протестът довечера има организатори, да се срещнат с полицията, за да се уговори начинът на провеждането му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *