Полицейски шеф опитал да присвои печалба от тото на ограбена жена

Полицейски началник от Трето РПУ в столицата е арестуван по подозрение, че се е опитал да присвои печалба от тотото с краден фиш на стойност 12 000 лева. Още вчера бе съобщено, че са задържани двама служители на МВР, а днес бе дадена повече информация по случая. Заедно с зам.-шефа на Трето РПУ е арестуван и началник на сектор от СДВР.

Историята започва, когато възрастна жена е ограбена в трамвай. Взето е портмонето й с лични документи, малка сума пари и тото фиш, за който тя вече знаела, че е печеливш. Жената подала жалба в полицията, но отишла и в тотопункта като поискала печалбата да й бъде изплатена, а за целта трябвало да си открие банкова сметка.

В нарушение на правилата, зам.-директорът на районото информирал за случая началник-сектора в СДВР. Установено е, че преписката по случая изобщо не била изведена в деловодството, а началникът изпратил писмо до тото, с което настоявал да му се даде информация кой е печелившият и каква е сумата. Категорично е установено, че зам.-началникът на Трето районно е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка с цел да получи печалбата, разказа говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Засега от прокуратурата не казват как точно фишът е стигнал до полицейския шеф. На арестуваните полицейски служители вероятно ще бъдат повдигнати обвинения и за други престъпления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *