Пожар в психодиспансера в София

Сградата на психодиспансера в София при кръговото движение на „Сточна гара“ пламна рано тази сутрин. Сигналът за инцидента е получен в 5.05 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.
На място веднага бяха са изпратени 37 пожарникари и 10 пожарни автомобила. Въпреки огромните пламъци, пожарът беше локализиран и потушен малко след 8 ч. Имаше и екип на Столичния инспекторат, който съдействаше на пожарникарите за проверката на помещенията и за грижата на пациентите. 51 души бяха спешно евакуирани. Те бяха настанени в съседна сграда.
За щастие няма данни за пострадали хора. Пожарът обаче нанесе сериозни материални щети на лечебното заведение. Има данни и за изгорели два автомобила. Имаше данни, че обгазяването е стигнало и до болница „Царица Йоанна-ИСУЛ.
От Столичния инспекторат ще извършат замерване на въздуха, след приключване на всички действия на пожарните екипи. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов каза, че е имало две задачи – да се локализира пожарът и да се провери дали в сградата няма останал пациент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *